Τρόπος Χρήσης

Γιατί δεν βλέπω τα ίδια στοιχεία μενού και τις ίδιες δυνατότητες με άλλο χρήστη της εταιρείας μου;

Σε αυτήν την περίπτωση, σημαίνει πως ο ρόλος χρήστη που έχετε στην πλατφόρμα είναι διαφορετικός. Οι Ρόλοι της Πλατφόρμας του WiLL.O είναι οι εξής:

 1. Διαχειριστής (Πρόσβαση σε όλες τις δυνατότητες της πλατφόρμας)
 2. Γραφείο (Προσαρμοσμένη επιλογή δυνατοτήτων)
 3. Υπάλληλος (Πρόσβαση σε Πελάτες και Παραγγελίες που έχουν δημιουργηθεί από τον ίδιο. Δεν υπάρχει δυνατότητα τροποποίησης ρυθμίσεων και στοιχείων της επιχείρησης / εταιρείας)
Με ποιόν τρόπο υπολογίζεται το κόστος κάθε προϊόντος;

Ο υπολογισμός κόστους του κάθε προϊόντος γίνεται με την Μέθοδο Αποτίμησης FIFO.

FIFO είναι μια λογιστική μέθοδος προσδιορισμού του κόστους πωληθέντων και της αξίας των αποθεμάτων σε μια επιχείρηση.

Σύμφωνα με τη μέθοδο FIFO, το απόθεμα μιας εταιρείας αποτιμάται με βάση την υπόθεση ότι τα πρώτα εμπορεύματα που αγοράστηκαν είναι και τα πρώτα που θα πωληθούν.

Δηλαδή, τα παλαιότερα αγαθά που βρίσκονται στην αποθήκη είναι και τα πρώτα που θα εξέλθουν από αυτή, όπως προκύπτει και από το όνομα First In – First Out.

Τι θα γίνει με τα δεδομένα μου σε περίπτωση που δεν ανανεώσω την συνδρομή μου;

Σε περίπτωση μη έγκαιρης ανανέωσης, ο λογαριασμός σας θα απενεργοποιηθεί προσωρινά και τα δεδομένα σας θα παραμείνουν στην βάση μας για 15 ημέρες μετά την λήξη της συνδρομής.

Μετά το πέρας των 15 ημερών, ο λογαριασμός και τα δεδομένα θα διαγραφούν οριστικά.

Ποιες είναι οι απαιτήσεις της πλατφόρμας;

Καθώς η πλατφόρμα είναι διαδικτυακή, η μοναδική απαίτηση για να συνδεθείτε είναι να υπάρχει πρόσβαση στο internet.

Προαιρετικά μπορείτε για περιηγητή να επιλέξετε τους προτεινόμενους:

• Google Chrome
• Mozilla Firefox
• Microsoft Edge

Μπορώ να χρησιμοποιήσω την πλατφόρμα χωρίς internet;

Δυστηχώς όχι. Η πλατφόρμα είναι διαδικτυακή με σκοπό την δυνατότητα πρόσβασης απο οπουδήποτε και απο οποιαδήποτε συσκευή. Επομένως είναι απαραίτητη η πρόσβασή σας στο Internet.

Έλαβα email για προγραμματισμένη συντήρησης του WiLL.O, τι σημαίνει;

Στα πλαίσια της συνεχής βελτίωσης των υπηρεσιών μας και για να διατηρήσουμε το λογισμικό ενημερωμένο και ασφαλές, πραγματοποιούμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα, συντήρηση και ενημέρωση της πλατφόρμας WiLL.O. Επομένως το email που λάβατε αφορά την ενημέρωση σας σε περίπτωση που η πλατφόρμα δεν θα είναι προσβάσιμη με συγκεκριμένη ημερομηνία και ώρα.

Πως συνδέομαι στην πλατφόρμα;

Η πρόσβαση στην πλατφόρμα γίνεται μέσω της διεύθυνσης app.willo-suite.com.

Η πλατφόρμα είναι διαδικτυακή. Επομένως κάθε συσκευή η οποία έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο και εγκατεστημένο κάποιο σύγχρονο περιηγητή, μπορεί να έχει και πρόσβαση.

Κατά την έναρξη χρήσης της πλατφόρμα WiLL.O θα λάβετε ενημερωτικό email για την δημιουργία του λογαριασμού σας με τα στοιχεία εισόδου σας.

Παραγγελίες

Στην καρτέλα πελάτη το κουμπί “Στοιχεία Taxis“ εμφανίζεται θολό και δεν με αφήνει να το πατήσω.

Η δυνατότητα άντλησης στοιχείων μέσω Α.Φ.Μ. από το taxis απαιτεί την έκδοση και εισαγωγή των σχετικών κωδικών που παρέχονται μέσω του taxis. Τα συγκεκριμένα στοιχεία μπορείτε να τα εισάγετε στην καρτέλα Πίνακας Ελέγχου -> Διασυνδέσεις -> Taxisnet Α.Φ.Μ.. Για τον τρόπο έκδοσης των παραπάνω στοιχείων μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ ή να συμβουλευτείτε τον λογιστή σας.

Θέλω κατά την εκτύπωση των παραγγελιών και των παραστατικών να εμφανίζεται το λογότυπο της επιχείρησής μου, τι πρέπει να κάνω;

Από τις πρώτες ενέργειες που θα πρέπει να κάνετε πριν ξεκινήσετε την χρήση της πλατφόρμας WiLL.O Suite είναι η εισαγωγή των στοιχείων της επιχείρησής σας από την καρτέλα Πίνακας Ελέγχου -> Στοιχεία Εταιρείας. Στην συγκεκριμένη καρτέλα θα χρειαστεί να εισάγετε τα στοιχεία της επιχείρησής σας που θα αναγράφονται στην κεφαλίδα των παραστατικών, όπως επίσης και το λογότυπό σας όπου θα εμφανίζεται κατά την εκτύπωση παραγγελιών και παραστατικών.

Παραστατικά

Τι σημαίνει η διασύνδεση και αποστολή των παραστατικών στο myDATA;

Μετά και την 1η Ιανουαρίου του 2023, είναι υποχρεωτική η ηλεκτρονική έκδοση και υποβολή των παραστατικών των επιχειρήσεων στο myDATA για την άμεση διαβίβασή τους στην εφορία.

Μέσω του WiLL.O μπορείτε να δημιουργήσετε τιμολόγια και αποδείξεις online και να ενημερώσετε το myDATA σε πραγματικό χρόνο.

Ποια παραστατικά μπορώ να εκδόσω μέσω του WiLL.O;

Μέσω του WiLL.O μπορείτε να εκδόσετε τα ακόλουθα παραστατικά:

 • Τιμολόγιο Πώλησης
 • Τιμολόγιο Πώλησης / Ενδοκοινωτικές Παραδόσεις
 • Τιμολόγιο Πώλησης / Παραδόσεις Τρίτων Χωρών
 • *Απόδειξη Λιανικής Πώλησης
 • Απόδειξη Παροχής Υπηρεσιών
 • Απλοποιημένο Τιμολόγιο
 • Πιστωτικό Στοιχ. Λιανικής
 • Τιμολόγιο Παροχής Υπηρεσιών
 • Τιμολόγιο Παροχής / Ενδοκοινωτική Παροχή Υπηρεσιών
 • Τιμολόγιο Παροχής / Παροχή Υπηρεσιών σε λήπτη Τρίτης Χώρας
 • Πιστωτικό Τιμολόγιο / Συχετιζόμενο
 • Πιστωτικό Τιμολόγιο / Μη Συχετιζόμενο
 • Στοιχείο Αυτοπαράδοσης
 • Ενοίκια – Έσοδο
 • Δελτίο Αποστολής

*Για την έκδοση Απόδειξης Λιανικής Πώλησης πραγματοποιείται σύνδεση με τις υπηρεσίες Παρόχου (Εικονικός Φορολογικός Μηχανισμός), η υπηρεσία παρέχετε με επιπλέον χρέωση αγοράς παραστατικών λιανικής πώλησης. Οι υπηρεσίες παρόχου αντικαθιστούν κάθε ταμειακή μηχανή και φορολογικό μηχανισμό.

Προσπαθώ να εκδώσω “Τιμολόγιο Παροχής Υπηρεσιών” αλλά στο βήμα που πρέπει να επιλέξω σειρά δεν με αφήνει να προχωρήσω.

Για την έκδοση οποιοδήποτε τύπου παραστατικού, θα πρέπει να πρώτα να έχετε δημιουργήσει έστω μια σειρά για τον συγκεκριμένο τύπο από την καρτέλα Πίνακας Ελέγχου -> Ρυθμίσεις Παραστατικών -> Σειρές Παραστατικών. Αφού δημιουργήσετε έστω μια σειρά θα είναι εφικτή η έκδοση του αντίστοιχου παραστατικού.

Μπορώ να εκδώσω παραστατικό χωρίς να γίνει αποστολή του στο myDATA;

Η πλατφόρμα WiLL.O Suite πραγματοποιεί αποστολή των παραστατικών σε πραγματικό χρόνο κατά την έκδοσή τους. Επομένως, δεν είναι δυνατή η αποστολή του παραστατικού σε μεταγενέστερο χρόνο.

Θέλω να αλλάξω τιμή ή/και ποσότητα σε ένα προϊόν κατά την έκδοση ενός παραστατικού αλλά δεν μπορώ.

Για την επεξεργασία / τροποποίηση των προϊόντων / υπηρεσιών σε ένα παραστατικό πριν την έκδοσή του, θα χρειαστεί να γίνει επεξεργασία στην αντίστοιχη παραγγελία που έχει δημιουργηθεί. Αφού γίνει επεξεργασία και αποθήκευση της παραγγελίας, θα μπορείτε να δείτε τις αλλαγές που πραγματοποιήσατε κατά την έκδοση του παραστατικού.