Οδηγίες Χρήσης Πλατφόρμας
< Επιστροφή
Εκτύπωση

Προσθήκη Παραγγελίας

Δημιουργία Νέας Παραγγελίας

Κατά την δημιουργία νέας παραγγελίας θα εκχωρηθεί αυτόματα το στάδιο “Δημιουργία Παραγγελίας” στην εγγραφής σας. Το παράθυρο νέας καταχώρησης αγοράς χωρίζεται σε 3 πεδία:

  • Πελάτης
  • Προϊόντα / Υπηρεσίες
  • Στοιχεία Παράδοσης / Σχόλια / Σύνολα

Πελάτης

Η δημιουργία νέας παραγγελίας γίνεται σε επίπεδο πελάτη. Μπορείτε να επιλέξετε το πελάτη το οποίο αφορά η παραγγελία από την λίστα με όλους τους πελάτες που έχετε περάσει στην πλατφόρμα. Σε περίπτωση που κάποιος από τους πελάτες εμφανίζεται με θολά γράμματα και δεν μπορείτε να τον επιλέξετε, σημαίνει ότι ο συγκεκριμένος πελάτης είναι απενεργοποιημένος. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει πρώτα να τον ενεργοποιήσετε από την καρτέλα των πελατών και στην συνέχεια να προχωρήσετε με την δημιουργία παραγγελίας. Όπως εμφανίζεται στην παρακάτω εικόνα, υπάρχει επιλογή, αριστερά από την λίστα πελατών που μπορείτε να επιλέξετε αν η παραγγελία σας αφορά πελάτη χονδρικής ή πελάτη λιανικής. Αναλόγως με την επιλογή σας, η λίστα θα εμφανίσει τους αντίστοιχους πελάτες που έχετε εισάγει. Αφού επιλέξετε πελάτη μπορείτε να δείτε τα στοιχεία του στο δεξιά μέρος της οθόνης σας.

Προϊόντα / Υπηρεσίες

Το κουμπί για την εισαγωγή προϊόντων ή υπηρεσιών στην παραγγελία εμφανίζεται αφού πρώτα έχετε επιλέξει πελάτη από το παραπάνω πεδίο. Ακουμπώντας πάνω στο κουμπί “Προσθήκη” εμφανίζονται οι επιλογές για εισαγωγή στην παραγγελία Προϊόντος ή Υπηρεσίας. Στο πάνω μέρος της λίστας με τα προϊόντα / υπηρεσίες της παραγγελίας, υπάρχει η δυνατότητα εφαρμογής έκπτωσης σε όλα τα προϊόντα / υπηρεσίες. Επίσης υπάρχει το κουμπί “Ανανέωση Αποθεμάτων” και αφορά την ανανέωση του διαθέσιμου αποθέματος για κάθε προϊόν που έχτε εισάγει στην παραγγελία. Το συγκεκριμένο κουμπί χρησιμεύει στην περίπτωση που η πλατφόρμα χρησιμοποιείται από παραπάνω από έναν χρήστη. Για παράδειγμα, μπορεί κατά την διάρκεια που δημιουργείτε εσείς μια παραγγελία ο δεύτερος χρήστης να χρησιμοποιήσει το ίδιο προϊόν σε μια άλλη παραγγελία και το απόθεμα να μην είναι πλέον αυτό που εμφανίστηκε κατά την εισαγωγή του συγκεκριμένου προϊόντος στην παραγγελία. Πατώντας το παραπάνω κουμπί θα μπορέσετε να δείτε το νέο απόθεμα, όπως έχει διαμορφωθεί, χωρίς να αλλάξει τίποτα στην παραγγελία που έχετε δημιουργήσει μέχρι εκείνη την στιγμή.

Στοιχεία Παράδοσης / Σχόλια / Σύνολα

Στο τρίτο και τελευταίο μέρος της παραγγελίας εμφανίζονται τα σχόλια / παρατηρήσεις της παραγγελίας, όπου μπορείτε να εισάγεται πληροφορίες σχετικά με την παραγγελία, όπως επίσης και τα σύνολα για όλα τα προϊόντα / υπηρεσίες της παραγγελίας που δημιουργείτε. Στο συγκεκριμένο πεδίο εμφανίζονται επίσης και τα στοιχεία παράδοσης του επιλεγμένου πελάτη. Τα πεδία “Στοιχεία Παράδοσης” μπορείτε να τα αποκρύψετε από τις παραγγελίες σα, εφόσον δεν σας χρειάζονται από την καρτέλα Πίνακας Ελέγχου -> Ρυθμίσεις Παραγγελιών.

Προηγούμενο Καρτέλα Παραγγελιών
Επόμενο Διαχείριση Παραγγελιών
Περιεχόμενα